با توجه به خروج دست جمعی بشر از دین و گرایش به دنیا و انواع فساد و فحشا، نیاز به یک فکر اساسی برای حفظ اجتماع داریم، و باید در جهت گسترش ایمان مردم و بررسی علل و اسباب این بی بند و باری گام برداریم.
پیشنهاد می شود که طلبه ها در کنار درس های فقه و اصول، درباره عوامل مؤثر در ایمان و اخلاق مطالبی بخوانند و صرفا برای خودشان زندگی نکنند .
امروز امور زیادی در ایمان و اخلاق انسان دخیل است که بایستی فرا بگیرند، یکی از این امور شیری که نوزاد از آن تغذیه می کند که یقینا نقش اساسی در شخصیت او دارد .
💠 از حضرت محمد صلی الله علیه وآله نقل شده است که می فرمایند: إِیَّاکُمْ أَنْ تَسْتَرْضِعُوا الْحَمْقَاءَ فَإِنَّ اللَّبَنَ یَشِبُّ عَلَیْهِ، مبادا که بچه هایتان را به زنان احمق برای نوشیدن شیر بدهید، زیرا فرزند بر صفات و سرشت او می تند . (بحارالانوار ، ج 100، ص 324)
💠 و در روایت دیگر از رسول اکرم صلی الله علیه وآله آمده است: لَا تَسْتَرْضِعُوا الْحَمْقَاءَ وَ لَا الْعَمْشَاءَ فَإِنَّ اللَّبَنَ یُعْدِی، زنهای احمق و زن هایی که بینائی ضعیفی دارند را بعنوان دایه ی فرزندانتان انتخاب نکنید، زیرا شیر عامل سرایت است . (بحارالانوار، ج ۱۰۰، ص ۳۲۳)
با این حساب حد اقل کاری که می شود انجام داد این است که باید ترکیب شیر خشک، بلکه حتی تأثیر شیر گاو، گوسفند و بز بررسی شود، دیده شده کسی که با شیر بز بزرگ می شود همچون بز حالت لجاجت پیدا خواهد کرد .
به همین ترتیب غذاهای حرام همچون گوشت و پی خوک هم خیلی تأثیر مهمی دارد، برای همین امام حسین علیه السلام به اهل کوفه فرمود: مُلِئَت بُطُونُکُم مِنَ الحَرامِ، شکم هایتان پر از حرام شده. از این روایت نتیجه گرفته می شود که غذای حرام باعث میشود انسان دیگر حق را از باطل تشخیص ندهد، همچنین شکی نیست که گوشت و پی خوک بی غیرتی می آورد.
در این زمینه حساسیت هایی لازم را باید ایجاد کرد، در مورد غذاها، شیرینی جات، ژله ژلاتین، کپسول خارجی و داخلی (که اکثرا ماده ای از خوک دارد) تحقیق شود، این موارد نباید خورده شود مگر اینکه سلامتی اش قطعی باشد .
در همه این موارد تأثیر غذاها روی ژن انسان دور از ذهن نیست.
از همه مهمتر طلبه در دنیای امروز نباید چشم بسته باشد و به این و آن اعتماد کند، بلکه یقیناً درس هایی دربارۀ ژنتیک و تأثیر آن روی ایمان و اخلاق برگزار شود . در مورد میکروچیپ و نانوچیب اطلاعات کافی کسب کند و همیشه احتمالات را در نظر گرفته و بررسی کند ، و به افرادی که تقوا ندارند، اعتماد نکنند .
تا اینکه روزی نیاید که شاهد خروج دست جمعی بشر از دین باشیم و هیچ کاری نتوانیم انجام بدیم و دیگر موعظه هیچ تأثیری نخواهد داشت؛ بلکه حتی ممکن است اثر معکوس بگذارد.
روی موعظه و منبر حساب نکنند، به جای آن با طبایع چهارگانه آشنا شوند و تأثیرات ژرف آن ها روی اخلاق را یاد بگیرند که تأثیر این موارد و حل مشکلات از این راه اثر بسزایی دارد .
علاوه بر این، مسأله را باید وسیع تر بررسی کنند و در مورد ترکیب داروها، واکسن ها و غذاها اطلاعات کافی کسب کنند .
و حتی روی عوامل دیگری که می تواند مخرب باشد مانند موبایل و امواج 5G، هارپ و مانند این ها کار کنند و مسلح به سلاح علم و آگاهی باشند و انتظار نداشته باشند در این زمان وسیله اغوا کردن و بی دین کردن مردم همان وسائل زمان گذشته باشد، زیرا نقشه های شیطان و ایادی آن روز به روز پیچیده تر می شود و به همین جهت دقت ما هم باید بیشتر شود . و به عنوان درمان عاجل این مسائل به علما بیان و گوشزد شود زیرا که با احتیاط در دین میشود یک ملت را نجات داد.
ما الان بیش از پانزده سال است که روایات طبی را برای مردم و روحانیون تند تند میخوانیم و تمام نمیشود و یک عدهای هنوز میپرسند آیا طب اسلامی داریم؟
پس این روایات و آیات چیستند؟ حتما در غذای این جماعت چیزی قرار میدهند تا اعتقادات و فهم شان از بین برود. جوری که دیگر این همه روایات و آیات قرآن را نمیبینند.
دین حق دینی است که دردی از مردم دوا کند. دینی که نتواند درد مردم دوا کند یا زندگی سالم برای مردم تامین کند به چه درد میخورد و حقانیت خودش از چه راهی اثبات میکند؟
دینی که یک گره اقتصادی مردم را حل نکند به چه درد میخورد؟ پیروانش هم خودشان را معطل میکنند هم دیگران.
دینی که نتواند یک گره اجتماعی ویک بحران اجتماعی مردم را حل کند به چه درد میخورد؟
دینی که تفسیری برای وقایع ومعماهای جهان هستی ندارد و در علوم از دیگران کم میارد ما نمیخواهیم. شوخی ندارد.
ما دینی خواهانیم که در همه زمینه ها مانند علم پیدایش هستی، ستاره شناسی، زمین شناسی، زیست جانوری، فیزیک، شیمی، اقتصاد، اجتماع، اخلاق، جوانان، کودکان، سیاست، عدالت، معماری، نظم، ارامش فکری، اینده جهان، اب وهوا، باران و خشکسالی، طب، سبک زندگی، طول عمر ووو حرفی برای گفتن داشته باشد وبرای تمامی دنیا الگو باشد.
صرفا وعده بهشت وجهنم ثواب و عقاب نباشد زیرا چه بسا آنهائی که این وعده ها را به دیگران میدهند اهل جهنم باشند.
کسی که خودش بهشت نرفته و ندیده و معلوم نیست آیا به بهشت میرود یا نمیرود. آیا راه بهشت را میداند یا نمیداند، چگونه دیگران را به سمت بهشت هدایت کند؟ یک کم فکر کنید و واقع بین باشید.
اسلام حقیقی نافع و بدرد بخور است و میتواند خودش را برای مردم دنیا ثابت کند.
خلاصه دین باید کامل و نافع باشد و اهلش اهل کار و عمل باشند و سهمی در باز کردن گره های مردم داشته باشند.
ممکن است یک نفر هفتاد یا هشتاد سال درس بخواند اما بلد نیست یک بیماری ساده را درمان کند، پس این درس خواندن به چه درد میخورد!؟
کسی که از دنیایی که دیده و می بیند هیچ اطلاعی ندارد، چگونه از جهان اخرتی که ندیده خبر دهد؟
کسی که در امور این دنیا عاجز است و حتی یک مساله معیشتی مانند ربا را نتواند حل کند، بهتر است چیزی از بهشت و اخرت نگوید.
زیرا «فمن کان فی هذه اعمی فهو فی الاخره اعمی واضل سبیلا.»